Sådan skaber du et bæredygtigt hjem

Bæredygtighed fylder utrolig meget i vores hverdag, og det bliver hyppigt nævnt i medierne. Forudsætningen for at noget er bæredygtigt er, at det skal give de bedst mulige betingelser for mennesker og miljø både i nutiden, men ligeså vel i den fjerne fremtid. Som eksempel kan man sige at en bæredygtig pakke kyllingefiler er produceret således, at det tæt på ingen CO2 udslip, og indpakningen bl.a. er nedbrydelig for miljøet. Bæredygtighed har længe fyldt meget i fødevare, men fylder også rigtig meget inden for bolig og transport.

Fuldstændig bæredygtigt?

De fleste mennesker vil gerne bidrage til bæredygtighed, og det er selvsagt i alles interesse, at minimalere vores forbrug af CO2 krævende produkter. Det kan være rigtig svært at være hundredprocent bæredygtig, men hvis man alle blot gør en lille indsats, så kan man sammen nå rigtig langt.

Med det sagt, så er der også en del, som gerne vil give det hele armen, og der kommer flere, og bedre muligheder for at gøre dette. Man kan bl.a. bo i et såkaldt fuselagehjem, som er bygget af bæredygtigt materiale, og hvor man kan bo tæt på naturen. Læs mere om fuslagehjemmet her: https://oldnewsclub.com/2019/03/28/fuselage-hytte-til-den-ekstreme-vildmark/

Gør en forskel allerede nu

Det er selvfølgelig ikke alle, som har mulighed for at skifte bopæl og bo i hundredprocent bæredygtige hjem. Heldigvis, så kan man uanset bopæl gøre rigtig meget for at mindske forbruget. En af de store plusser ved at mindske ens forbrug er også, at man kan spare en del penge.

Hvis man vil gå ekstra langt, så man også vælge at investerer i bæredygtige energikilder. Elektroniske biler er bl.a. blevet meget populære, og der er også nogle af dem, som har en ret attraktiv pris. Fordelen ved at investerer i vedvarende energi som solceller er desuden at man kan trække en del fra i skat, og derved spare endnu flere penge!

 

Comments are closed.

powered by Typeform