Sådan skaber du en nordisk jul

Den nordiske stil er generelt kendetegnet ved naturmaterialer i lyse- og neutrale farver og med en kombination af enkelhed i et afdæmpet farvespil.

Julen er i manges øjne den røde farve, men mange andre farver spiller også efterhånden ind i det moderne julede hjem. Farver som grøn, brun og grå skaber den varme og nostalgiske farve, hvor farver som lilla, pink og lysegrøn tilsat glimmer hører til den mere modige og nymoderne stil. Hører man til den nordiske smag, er der flere måder at pynte op til jul på. Læs med nedenfor.

Tag naturen med indenfor

Naturmaterialer som grene, kogler, mos og gran er alt sammen med til at skabe rammerne om en nordisk jul og indretning. Der skal ikke meget til, og til få eller ingen penge kan man hurtigt skabe en hyggelig og varm stemning i hjemmet med vaser og fade fyldt op med lærkegrene, grankviste og smukke forskellige kogler.

Blomster som hyacinter, julestjerner og amaryllis er også med til at kendetegne julen med et smukt og naturligt udtryk, for ikke at glemme misteltenen. Find dem ved den lokale blomsterhandler eller supermarked.

Levende lys og varme tekstiler

Den nordiske stil kendetegnes også ved, at der ”nordpå” er koldt, og vi derfor skal varme os omkring pejsen, levende lys og varme plaider. Har man ikke en pejs eller brændeovn, kan man lave sit eget lille pejsested, hvor man med få midler kan skabe et hyggeligt åbent ”ild sted”. Et stort fad med nogle store rustikke bloklys vil både skabe hygge, varme og et smukt julestilleben.

Smuk julepynt i nordisk stil

Udover natur, som julepynt, findes der også andre former for pynt til den nordiske jul. Mange brands designer og producerer interiør og pynt med et nostalgisk- og tidløst udtryk, som vi netop kan gemme væk i julekasserne og glædeligt finde frem året efter og mange år forude.
Felius Design er et dansk interiørbrand, der har fokus på kvalitet og tidløst design til årets mange højtider, heriblandt julen. Det er designet med et nordisk touch og fremstår stilrent og smukt. Find det på modernhouse.dk.

No comments yet.

Skriv et svar

powered by Typeform