Sådan bygger du dit ejet bed i haven

Trænger din have til en renovering, eller mangler der bare lidt? Med et bed kan du nemt og hurtigt holde styr på dine planter, og ikke mindst få det til at se pænt ud. Det er nemlig ret moderne for tiden med afgrænsede områder, hvor tingene ikke kan vokse sig over alt. Det er sindssygt nemt at bygge et bed, og det ser super lækkert ud, så tvivl ikke og gå i gang.

Sådan bygger du et bed

Hvis du bare vil gøre det enkelte, skal du blot have fat i minimum 1-2 pallerammer. Det er op til dig om det skal være behandlet eller ikke behandlet. Du kan altid male den hvis du ønsker det. Det eneste du skal gøre, er blot at samle dem, hvis ikke det allerede er gjort. En palleramme er ret stabil, og ser også udmærket ud, hvis ikke du gider bygge helt fra bunden af, det er en nem og ikke mindst billig løsning, som blot kræver en der kan løfte og samle efter en brugsanvisning.

Hvad propper du i?

En god ide lige meget hvor dit bed skal stå er at proppe noget fiberdug i bunden, så slipper du nemlig for ukrudt, og andre skavanker. Derefter er det en god ide med noget gammelt kompost, det giver dine planter en god vækst, og ikke mindst en masse smådyr der lever i bedene. Kompost kan være alt fra afføring fra kæledyr til kartoffelskræller & græs. Derefter en god pottemuld, og eventuelt bark eller flis på toppen efter dine planter. Tag i plantecentret og find nogle planter du kunne tænke dig i din have. Det skal være dit valg, men tag eventuelt på genbrugspladsen, det kan være du går ind for genbrug? Hvem ved? Der er i hvert fald mulighed for at finde noget på genbrugspladsen.

Comments are closed.

powered by Typeform