Sådan kan du få dine børn med ud i naturen

Kender du og din familie det med, at I næsten altid ender bag hver sin skærm? I sidder måske i samme lokale, men egentlig er I slet ikke sammen. Hvis du gerne vil gøre noget ved det, så du f.eks. kan bruge mere tid med dine børn, kan du lokke dem med ud i naturen. Der er nærmest ikke noget, der er mere befriende end at lægge alle digitale devices fra sig og gå ud i naturen og få noget frisk luft. Dog kan det godt være svært at få lokket de mindste i familien med ud.

Planlæg en picnic

Dine børn vil helt sikkert synes, at det lyder sjovt, hvis du siger, at du har planlagt en picnic. Hvis vejret er til det, kan det være rigtig hyggeligt at pakke en taske med nogle sandwiches og lidt at drikke og så tage ud på picnic. Nu hvor du allerede er i gang, kan I også lige så godt være sammen om at lave sandwiches. I kan f.eks. tage på stranden eller i en park. Hvis ikke vejret er til det, kan I altid holde picnic indenfor i stuen. Hvis turen f.eks. går til stranden, kan du altid pakke et spil strandtennis til børnene.

Tag billeder i skoven

En skovtur lyder måske kedeligt i dine børn ører, men hvis du giver dem et kamera i hånden og siger, at de skal forsøge at tage nogle flotte billeder af naturen, bliver det pludselig lidt mere spændende. Lige pludselig har I gået en lang tur i skoven helt uden, at de har tænkt over det. Du kan altid være med til at tage billeder, for det er også sjovt for voksne.

Gør din have mere spændende

I behøver faktisk slet ikke at tage så langt væk for at komme ud i naturen. Hvis I er så heldige at have en have, ligger naturen lige uden for døren. Dog er det ikke sikkert, at din have er specielt børnevenlig og spændende at være ude i for de mindste. Derfor kan du forsøge at gøre din have lidt mere spændende, så der er forskellige ting at lave. Du kan f.eks. investere i et gyngestativ eller en havetrampolin. Du kan også vælge at bygge din egen sandkasse, som bliver fyldt med en masse sandkassesand, så børnene kan lege.

Lok med en belønning

Hvis du stadig synes, at det er helt umuligt at få dine børn med ud i naturen, kan det hjælpe at lokke med en belønning. Det behøver ikke at være noget vildt, men tanken om, at de får en præmie for at gå med dig ud i naturen, vil motivere dem til at komme med. Når først du har sat en belønning på højkant, kan du lokke med en lang gåtur, en tur i haven og lege gemme eller sågar en fisketur. Det afhænger både meget af vejret og dine og din børns interesser. Det er selvfølgelig altid en fordel at vælge noget, som I alle bryder jer om at lave.

Comments are closed.

powered by Typeform