Hvis du skal have kat, er der nogle ting, du skal være opmærksom på. Selvom katten er et meget selvstændigt dyr, er der stadig nogle ting, du kan lære den, så det bliver nemmere for dig at invitere en firbenet ven indenfor.

Sæt dig ind i hvordan katten tænker

Selvom katten er et meget selvstændigt dyr og din egen herre, så kan det være en fordel at gøre lidt ekstra for, at din kat kender rammerne for, hvordan den må opføre sig i hjemmet. Du kan naturligvis ikke vide dig sikker på, at den ikke går på køkkenbordet, når du ikke er hjemme – men det er da en start, hvis du ved, at den eksempelvis bruger kattebakken.

For det første skal du sætte dig ind i kattens adfærd. Det handler om at forstå, hvordan katten tænker og derefter rette din opdragelse efter det. Noget der ikke virker, er at straffe katten. Prøv derimod at belønne den, når den gør noget rigtigt, og ignorer det den gør forkert. Gør det så nemt for katten som muligt, ved at sætte kattebakken et oplagt sted og rose den med godbidder, når den gør det rigtigt.

Brug spray i værste tilfælde

Hvis din kat bruger planter eller andet som kattebakke eller afmærker sit territorium indendørs, så kan du tage lidt skrappere metoder i brug. Her kan du med fordel bruge produkter som gå væk kat, der skal sprayes på de steder, hvor katten ikke skal være. Herefter lærer den hurtigt, at den ikke skal gøre det.