Sådan skaber du et sundt indeklima i din bolig

Indeklimaet er vigtigt i din bolig, fordi det har betydning for dit velbefindende. Et dårligt indeklima har en lang række negative konsekvenser for dit helbred såsom allergi, hovedpine og astma. Et dårligt indeklima kan skyldes træk, skimmel, dårlig luftcirkulation, skadelige stoffer i maling, forurening fra undergrunden og meget andet. Derfor er det vigtigt, at du tager indeklimaet alvorligt, og sikrer dig, at der i din bolig hersker et godt indeklima. Herunder får du gode råd til, hvordan du skaber et sundt indeklima.

Tjekliste til indeklima

  • Vinduer og døre. Sørg for, at det ikke trækker ind, eller at der er andre utætheder. Vær især opmærksom på, at fugerne omkring vindueskarmene og dørkarmene er intakte og tætte. Er der revner, råd eller har fuget sluppet karmen, er det nødvendigt at få det ordnet. Få hjælp af FugeSpecialisten, så der kan komme styr på vinduer og døre.

  • Fugtskader. For at opdage fugtskader skal du være opmærksom på plamager på vægge og i loftet. Ofte kommer fugt i vægge og loft til udtryk ved en skyggelignende mørk plamage, der kan brede sig. Det kan være sundhedsskadeligt og udvikle skimmel og råd, så her er det vigtigt at handle hurtigt!

  • Utætheder. Tjek rør og loft for utætheder jævnligt. Fugtskader kan blive et problem ved utætheder, og som det nævnes oven for, kan det have sundhedsskadelige konsekvenser.

  • Ventilation. Sørg for at lufte ud flere gange om dagen, så luften skiftes jævnligt. Så vidt muligt bør du lave gennemtræk mindst ti minutter tre gange om dagen. Det er effektivt og nemt. Gør det til en vane at få luftet ud, så det bliver en helt naturlig del af din hverdag.

  • Planter. Planter er geniale til at forbedre luftkvaliteten og dermed forbedre indeklimaet. Sørg for at have smukke, grønne planter i din bolig. Det er både sundt og skønt at se på!

Comments are closed.

powered by Typeform