Slip af med grimme fliser på terrassen

Når man bor i hus eller generelt en bolig, hvor man er så heldig at have en terrasse og måske endda en lækker have, så er der ting, der mister sin naturlige charme med tiden. Det kan være at husets farve falmer og derfor kræver at blive malet på ny. Det kan også være, at fliserne på terrassen er blevet grimme på grund af flisepest, mos eller lignende og derfor godt kunne bruge en kærlig hånd.

Der er mange grunde til at fliser bliver grimme med tiden. En grund kan for eksempel være flisepest, som er små hvide prikker på dine fliser. Flisepest lever nemlig under ideelle forhold i Danmark, fordi det blot kræver masser af lys og fugt for at kunne vokse. En anden grund er mos og alger. Mos og alger vokser nemlig også i fugtige områder og kan derfor sagtens leve på fliserne på din terrasse og. En fliserensning kan afhjælpe grimme, flisepest- og algebelagte fliser.

Gør-det-selv løsninger

Der findes mange gør-det-selv-løsninger, når det kommer til fliserensning. Hvis du er ramt af alger, findes der tre overordnede måder at komme af med det på. Den første måde er godt gammeldags knofedt, hvor man med kost og vand fjerner alger og mos. Den anden måde er med kemiske algefjernere, som kan løsne algerne som derefter blot kan skylles væk. Den tredje måde er en højtryksspuler, som med en kraftig vandstråle fjerner algerne effektivt. Hvis du derimod er ramt af flisepest, så er det også kemi og knofedt, der kan afhjælpe problemet. Disse løsninger er dog meget tidskrævende.

Fælles for alle gør-det-selv løsninger er, at de enten tager lang tid, kræver hårdt fysisk arbejde og er rigtig dyre at foretage selv. Mange løsninger kræver desuden at man benytter kemi, der på ingen måder er miljøvenlig og kan være skadelig.

Få en professionel til at give dig fliser, der så gode og pæne som nye

Gør-det-selv løsninger kræver lang tid, hårdt fysisk arbejde og skadelige kemikalier. Det er desuden meget omstridt om de ovennævnte måder rent faktisk virker i praksis.  Professionel fliserensning er dog meget nemmere og mere miljøvenligt, idet professionelle fliserensere har deres egne formler og metoder til at fjerne flisepest, alger og mos på. Du skal således ikke røre en finger selv og får til gengæld pæne fliser, der ser ud som var de blevet skiftet ud med nogle nye.

Comments are closed.

powered by Typeform