Terrænmaskiner bruges til meget mere end fræs

Der var en gang, hvor de små hurtige terrængående køretøjer, de såkaldte ATV’ere, mest var til fræs og lir ude på landet. Men med stadig mere udstyr og smarte funktioner er de efterhånden gået hen og blevet en fast bestanddel af en moderne landmands maskinpark. Sammen med mange andre branchers interesse, er salget af de kraftfulde maskiner steget markant.

 

En rap maskine

For landmanden er der tale om en rap maskine til at komme rundt på landbruget med. Før i tiden skete det med traktoren. Men med stadig større konsoliderede kæmpelandbrug, med flere forskelligartede gøremål, er der blevet behov for at komme hurtigere rundt. Med op til 80 kilometer i timen kan man komme ud og se til de fritgående kvier fra morgenstunden og for det næste øjeblik at fræse hjem og spænde et dozerblad på til at skrabe foder. De hurtigere maskiner kan samtidig også skåne trafikken for en del bilkøer, når læs ind imellem skal fragtes mellem landmandens jorde via de små kommunale veje. Med mulighed for forskellige klippeaggregater, udstyr til snerydning og endda skovspil er der rigtig mange opgaver, som ATV’en er blevet et godt redskab til løsning af. For landmanden, men også for kommunen, gartneriet, shoppingcenteret, industrivirksomheden, den lidt større bilforhandler og alle mulige andre virksomheder.

 

Fleksible maskiner

Der er efterhånden ingen grænser for hvilke redskaber, man kan få til de fleksible og smidige maskiner. Og for kunder med helt særlige specialiserede ønsker, har ATV-forhandlernes smede og mekanikere som regel mulighed for at tilpasse maskinen. Særlige behov gør det sammen med den løbende servicering til en god ide at finde en forhandler i nærområdet Thisted/Aabybro.

 

Gode finansieringsaftaler

Med den stigende efterspørgsel er der samtidig også kommet gode finansierings- og løbende serviceaftaler, samtidig med at nye brugere kan få kurser i brugen af de små rappe og agile maskiner. I USA er der ligefrem krav om en særlig køreuddannelse. I EU er det fortsat frivilligt, men krav kan meget vel være på vej. Men i bund og grund er det bare en god ide, at lære hvordan man får mest ud af sin maskine til fordel for både produktivteten og sikkerheden.

Comments are closed.

powered by Typeform