Selvom man har en altan, er det måske ikke alle, der får den brugt. Det kan være af forskellige grunde. Mange bruger måske deres altaner mest om sommeren, når det er varmt udenfor, og det ikke er så koldt at sidde ude på altanen. Noget der måske vil gøre at du bruger din altan lidt oftere, ville være at gøre den mere hyggelig, så du har lyst til at sidder derude. Det kan du blandt andet gøre ved at tilføje Altankasser, staudeholder, og spejlbassiner fra zinkbakken.dk. det vil gøre altanen mere hyggelig at se på, men også hyggeligere at tilbringe tid på. i altankasserne kan du plante forskellige ting – måske blomster eller urter, som du derefter kan bruge i din madlavning.

Gør den til et hyggeligt sted at være

Der er som sagt større chance for at man vil få brugt sin altan, hvis den er hyggelig at være på. prøv derfor så vidt som muligt at gøre det til et hyggeligt sted. Du kan bruge at tilføje forskellige nipstin derudover. Det kan være blomster eller pynteting. Derudover kan du hænge en lyskæde op, eller få en havelampe. På den måde behøver du heller ikke rykke indenfor, hvis det bliver mørkt. Dette vil helt sikkert gøre din altan mere hyggelig at være på.

Gør det til en vane at bruge tid derude

en simpel løsning til at bruge sin altan lidt mere er at gøre det til en vane. Når det først er en vane, så holder det højst sandsynligt ved. Du kan eventuelt begynde at spise din morgenmad derude. Derudover kan du også sætte dig derud, hvis du for eksempel sidder og læser en bog indenfor. På den måde får du din altan brugt, uden at det føles som ”tvang” eller noget, som du bliver nødt til at gøre.