Tips til at rengøre kogeplader

Du kender det sikkert. Kogepladen bliver konstant fyld med genstridige fedtpletter og stænk fra madlavningen, der bare ikke vil gå væk. Rengøringen kræver derfor lidt mere knofedt, og rengøringsmidlerne varierer mellem, hvilken type kogeplade du har.
Hvis din kogeplade er så gammel og slidt, at den ikke står til at redde, så overvejer du måske at investere i en ny. Hvis dette er tilfældet, så kan du læse testresultater af de bedste kogeplader og finde mere information her.

3 tips til rengøringen

  1. Lad kogepladen køle ned først. Uanset hvilken kogeplade du har, er det vigtigt, at du ikke prøver at gøre den ren lige efter, du har brugt den og den stadig er varm. Lad derfor pladen køle af først. Hvis du vil gøre det nemt for dig selv, så er det en god idé at tørre kogepladen af hver gang du har brugt den – og så give den en ekstra grundig rengøring en gang om ugen. Det er også smart at slutte rengøringen af med at tørre pladen med en våd klud først og derefter en tør klud.
  2. Fjern genstridige madrester med natron. Dette kan du gøre ved at fugte to viskestykker i varmt vand med opvaskemiddel og hælde natron ud over din kogeplade. Derefter skal du vride viskestykkerne og placere dem ovenpå kogepladen. Vent herefter cirka 15 minutter, hvorefter madresterne vil være blevet opløst og lige til at tørre af med en våd klud. Dette trick virker på alle typer af kogeplader.
  3. Undgå rust på pladen. Efter du har gjort din kogeplade ren, så kan du med fordel tænde for for den. Dette vil gøre, at overskydende vand og fugt vil fordampe. Fugten kan nemlig få din kogeplade til at ruste.

Tag hensyn til din type kogeplade

Ved de fleste induktions- og glaskeramiske kogeplader kan du komme lang med lidt rengøringsmiddel og en våd klud. Gaskogeplader kræver dog lidt mere opmærksomhed, fordi brænderne på pladen ofte er lavet af jern og skal derfor renses for sig.

No comments yet.

Skriv et svar

powered by Typeform
%d bloggers like this: