Nu er vi atter kommet til den tid af året. Bladene falder af træerne, det bliver tidligere mørkt, og det er kun et spørgsmål om tid, før sneen falder. Der er blevet koldt udenfor. Det betyder, at der skal tændes for varmen i huset. Oplever du, at dit hus ikke kan varmes helt op? Hvis væggene er kolde, eller det virker som om, at det trækker, så kan der være problemer med isoleringen af huset. For at lave sin egen form for forundersøgelse af dette kan du sætte et stearinlys i vinduet. Hvis det blafrer, tyder noget på, at vinduerne er utætte. Hvis ikke så kan det være isoleringen den er gal med.

 

Få en professionel til at undersøge huset

Har du mistanke om, at det er isoleringen, der er problemet i forhold til at holde på varmen, så bør du kontakte en professionel, som kan undersøge huset. Her vil eksperten kunne finde de steder, hvor der trænger til efterisolering. Typisk vil det være i hulmuren eller loftet, hvor der bør laves efterisolering. Det er de to store syndere, som er utætte og lukker varmen ud. Hulmuren er det hul, som er mellem ydervæggen og den indre væg. I mange huse fra før 70’erne er der hulmur, som ikke er blevet efterisoleret. Det gør det vanskeligt at holde på varmen i huset.

 

Dog er det ikke tilstrækkeligt kun at isolere enten hulmur eller loft, hvis begge er utætte. Får du ordnet hulmuren, så vil varmen stadig stige op af og ryge ud af loftet, og det vil være svært at holde på varmen. Du kan derfor ligeså godt få ordnet det hele på én gang, hvis du vil spare penge på varmeregningen.

 

Husk at du kan bruge håndværkerfradraget, hvis du skal have lavet efterisolering. Du kan desuden benytte et statstilskud til efterisolering, da det anses som en energioptimering.