Trænger du til nye møbler i haven?

Sommeren er for alvor over os, og dine havemøbler bliver med al sandsynlighed brugt noget mere. Måske du har udskudt at skifte dem på grund af det svingende danske sommervejr de seneste år, men nu hvor sommeren er her og ikke har tænkt sig at give slip så let, kan det være, at det er nu, at de bør skiftes.

 

Hvad bør du overveje, når du kigger på møbler til haven?

Når du begynder at kigge på møbler til haven, vil du opdage, at der findes mange forskellige modeller, materialer mv., så der findes uden tvivl nogle, der passer til din smag, dit hus og din have. Inden du begynder at kigge, er det vigtigt at gøre det klart for sig selv, hvad møblerne skal bruges til, og hvor meget plads du har. Har du en stor terrasse, hvor du gerne vil samle en større mængde mennesker, eller har du en mindre terrasse, hvor der skal være plads til den nærmeste familie omkring bordet? Det skal påvirke dit valg af møbler, især bordet der kan være både rundt, firkantet og et rektangel. Derudover bør du også overveje, om møblerne skal stå det samme sted, eller om de skal kunne flyttes rundt efter behov. Når du har det på plads, kan du begynde at kigge på møbler. Der er det naturligvis vigtigt, at møblerne passer til din smag og husets stil, at bord- og stolehøjde passer sammen, og at stolene er komfortable at sidde på. Er de ikke det, får du dem ikke brugt så meget, som du gerne vil og regner med.

 

Fordele og ulemper ved de populære materialer

Der findes havemøbler af mange forskellige materialer, men tre af de mest populære er:

  • Polyrattan
  • Træ
  • Nonwood

Møbler af polyrattan, der er flettet kunstfiber, bliver stadig mere populært, da det både ser godt ud, ikke kræver megen vedligeholdelse og er let at rengøre. Nonwood møbler er lavet af et stærkt plast. Materialet er vedligeholdelsesfrit og kan stå ude i al slags vejr. Træmøbler, og især dem af god kvalitet, er meget populære, og du kan have dem i mange år, såfremt du passer godt på dem. De kræver dog en god vedligeholdelse og opbevaring i vinterhalvåret. Mulighederne er mange, og med de rette overvejelser og den rette research, findes der uden tvivl et godt match til dig.

 

 

 

 

powered by Typeform