Uundværlige haveredskaber for det kræsne havefolk

Hvis du godt kan lide at nørkle med haven og bruge din fritid derude, så skal du selvfølgelig også have alt det bedste udstyr og de bedste redskaber til at gøre netop det. Man kan vide nok så meget om, hvordan man skal gøre og have alle de bedste intentioner.

Har man ikke de rigtige redskaber, kan det dog være svært at gøre noget som helst af værdi i haven.

En pæn plæne

Først og fremmest er der selvfølgelig plæneklipper. I langt de fleste danske haver er plænen en ret stor del af haven, og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at den er fin og nyklippet, hvis man gerne vil have en pæn have. Derfor kan det også sagtens betale sig at have en plæneklipper i god kvalitet. Det er dog langt fra alle haveinteresserede, der synes, at det er lige fedt at klippe græs. Hvis du hellere vil bruge din tid på alt muligt andet end det trivielle job, det er at klippe græsset, så kan du også anskaffe dig en robotplæneklipper.

Med en robotplæneklipper behøver du aldrig at bekymre dig om at klippe græsset igen. Det bliver gjort for dig. Det betyder næsten med garanti også, at græsset bliver klippet oftere, end det ellers ville blive. Det er faktisk sundt for både græsset og plænen, der i så fald udvikler mindre mos og lignende.

Beskæringssakse er nødvendige

Hvis du har buske eller træer i haven, så er det desuden fuldstændig afgørende, at du kan beskære dem.

For det første kommer det hurtigt til at se enormt hæsligt ud, hvis du ikke gør det. Desuden kan det faktisk også være med til at holde planterne sunde og raske, hvis du klipper alle de ødelagte og døende grene af. Til det job skal du selvfølgelig have en eller flere beskæringssakse.

Du kommer nok hovedsageligt til at bruge den lille håndholdte, men det findes også mange beskæringssakse i større format, som kan være gode at sidde inde med. Lige meget om den er stor eller lille, er det dog fuldstændig afgjort, at den er godt lave og at bladene er skarpe. Ellers ender du bare med at efterlade et hæsligt snit efter dit.

Både skovl og spade

Hvis du i højere grad beskæftiger dig med at gro grøntsager i haven, så kan skovle og spader også være en enorm god ting at ligge inde med. Igen kommer du nok hovedsageligt til at bruge den lille, men hvis du har mange gulerødder, kartofler og lignende, kan de bestemt også betale sig at investere i en stor.

Der kan findes både skovle og spader til meget få penge i byggemarkeder rundt omkring, men det kan faktisk være en ganske god investering at bruge lidt flere penge på den slags. Så er du nemlig sikker på, at du ikke skal ud og købe en ny få uger senere. Det er faktisk en tommelfingerregel, som man kan bruge med rigtig mange af sine haveredskaber.

Comments are closed.

powered by Typeform