”At rejse er at leve” – men hvor skal jeg tage hen? Hvis du er typen der kan lide at spise god mad, opleve et væld af seværdigheder og oplevelser, eller nyde livet på en lækker sandstrand, kan Tyrkiet være en rigtig god mulighed for dig! Tyrkiet er et land med mange facetter, og i mange år har landet været en udødelig rejseklassiker blandt danskerne. I Tyrkiet er der både mulighed for at opleve kysten, hvor du kan bade og nyde den dejlige varme sol, samt byen, hvor du kan trives på en spændende storbyferie. I Tyrkiet kommer solen endda frem tidligere på året end mange andre europæiske rejsemål, hvorfor du kan rejse dertil allerede tidligt forår eller sent efterår – alt efter hvad der bedst passer dig. Du kan læse mere om rejser til Tyrkiet her.

Gode praktiske råd til din drømmerejse

Her finder du et par gode råd, til når din rejse går til Tyrkiet:

  • Køb en god rejseforsikring. Mange mennesker tror fejlagtigt, at det blå EU-sygesikringskort dækker, når du rejser i Tyrkiet. Det er derfor vigtigt at du tegner en rejseforsikring inden du tager afsted, samt at du sikrer dig at den dækker ordentligt.
  • Forbered dig hjemmefra. Anskaf dig for eksempel en bog om Tyrkiet, så du, enten inden afrejse, på flyet, på hotellet, eller ude i byen, kan finde information om den pågældende seværdighed, restaurant, by eller hvad du ellers støder på i løbet af ferien.
  • Anmeld forsinket eller forsvunden bagage med det samme i lufthavnen, eller så snart du bliver bevidst om at det er forsinket eller forsvundet.
  • Hav de vigtigste papirer med dig – altid. Derved er du altid parat, hvis der sker noget uventet, for eksempel i forbindelse med rejseforsikring eller hvis nogen kræver identifikation. I den forbindelse kan det være en god idé at tage kopier af dit pas og din billet, så du har to sæt.