Varmepumper – et billigt og effektivt alternative til traditionelle varmekilder

At skifte den almene varmekilde ud med en varmepumpe er en ting, som flere og flere benytter muligheden for, og det er også af god grund. Trods en varmepumpe godt kan virke som et stort projekt, når man ser på det udefra, vil det være en ting, som vil kunne gavne dig på alle tænkelige måder i lang tid fremover.

Når du skifter til en varmepumpe, kan du opnå besparelser på din elregning på helt op til 75 %, og dit hus vil derfor blive markant billigere at bo i. Udover det er der også en mulighed for, at hvis du gerne vil sælge dit hus, efter at varmepumpen er blevet installeret, vil huset stige i værdi, da et hus, der er billigt at bo i, er mere attraktivt. En anden fordel ved at have en varmepumpe installeret er, at du ikke skal bekymre dig om, at der kommer skift i elpriserne.

varmepumpe

Find den rigtige varmepumpe

Når man skal investere i en varmepumpe, er der selvfølgelig nogle ting, man skal tænke igennem først. Først skal du finde ud af, hvor du skal have din varmepumpe installeret. F.eks., vil en luft til luft varmepumpe egne sig bedst til sommerhuse, og en luft til vand varmepumpe vil gavne bedre i helårshuse.

Når du så har fundet en varmepumpe, du gerne vil have, er det meget vigtigt, at du tjekker, at den kan varme hele det ønskede område op. Det gode ved en varmepumpe er, at den kun kan blive for lille, den kan aldrig blive for stor. Når du kigger på varmepumper, står der ofte et antal kvadratmeter, som den kan varme, og der skal du selvfølgelig tjekke, at den er stor nok. Hvis du køber en varmepumpe, der kan varme mere, end du egentlig har behov for, bruger den bare mindre strøm.

Vigtigt at placere din varmepumpe det rigtige sted

Når du først har investeret i en varmpumpe, skal du selvfølgelig også have den installeret. Når du skal installere din varmepumpe, er det vigtigt at man placerer den det mest centrale sted i huset, da den på den måde bedst kan sprede varmen. Udover det kan det være en god idé at placere pumpen et sted, hvor lyden ikke kommer til at forstyrre dig.

Find flere informationer om varmpumper og installationer på varmepumpe-guide.dk.

Comments are closed.

powered by Typeform