Indlæg af Nemfoder.dk.

Holistisk betyder i grov betegnelse, at man kigger på det i en helhed, den måde foderet er fremstillet på. Dvs. kvaliteten af ingredienserne der er brugt i foderet, det biologiske hos hunden, bæredygtigheden af råvarerne samt miljøet. F.eks. tager man udgangspunkt i hunden, kigger man på hundens naturlige kost og biologiske præferencer, samt hundens fordøjelsessystem. Og så ville man kigge på bæredygtigheden overfor de ingredienser der er brugt i hundefoderet. Om det er fritgående dyr og vildtfangede fisk der er brugt i foderet. Det er meget vigtigt at god dyrevelfærd kan spores igennem hele processen.

Hund kigger på træ
Med miljøet vil det tages i betragtning om, hvor langt ingredienserne transporteres inden de bliver brugt til fremstilling af hundefoder, da transport har betydning for miljøet, skulle transporten være så kort som muligt.
I Holistisk hundefoder kigger man også på, om alle ingredienser har den rigtige ernæringsmæssige balance. Derfor er alle råvarer specielt udvalgte for at få den helt rigtige sammensætning der har den største værdi for hunden, og som rammer tættest på, for hvad en hund biologisk set har brug for, for at trives optimalt.
Alle de ting som i et eller andet omfang har en indvirkning på miljøet, er taget i betragtning når man udvikler og bruger konceptet holistisk. F.eks. fremstillingsmetoden af foderet på fabrikken samt C02 udslip under transport, m.m.
Rammer producenten ikke alle kriterierne om, at alt der er brugt i foderet skal have en værdi for hunden, miljøet, bæredygtigheden og god dyrevelfærd, kan man ikke indgå i kategorien ”Holistisk”.

Holistisk kornfrit hundefoder

Alt Holistisk hundefoder er kornfrit og indeholder altid store mængder kød. Det er fordi at korntyper som hvede, majs, ris ikke er en naturlig ting for hunden, da den rent faktisk ikke kan omsætte det.
Hundefoder kan betegnes som ”Holistisk” hvis:
• Det indeholder min. 80% kød, som skal stå øverst på ingredienslisten.
• Foderet ikke indeholder vegetabilske kornsorter, som majs, hvede, byg eller ris, da det aldrig ville indgå i hundens / ulvens naturlige kost.
• Alle ingredienser i foderet har værdi for hunden, ud fra et biologisk korrekt synspunkt og ikke indeholder fyldstoffer som ikke har værdi for hunden.
• Foderet indeholder organiske / økologiske mineraler og vitaminer for maksimal optagelighed.
• Alle råvarer og ingredienser har haft ordentlige vækstbetingelser, og produktionen af disse har samtidig været skånsom mod miljøet.
• Fabrikken som producerer foderet, kun bruger bæredygtige og miljøskånsomme metoder til fremstilling af foderet samt anskaffelse af råvarer, som skal komme fra lokalområdet.
Alle kæledyrsejere vil jo det bedste for deres dyr. Men i den foderjungle som nutidens marked er, kan det være svært at beslutte sig. Samtidig hører man fra flere producenter hvorfor deres foder er bedst. Men det bedste råd jeg kan give til jer, der føler jer på dybt vand, er at begynde at læse lidt om hvad en hund per natur vil spise. Har man altid det i baghovedet at hunde IKKE kan omsætte hvede, majs, ja bare generelt kornsorter er man godt på vej. Og husk at kød ALTID skal være den ingrediens som der skal være mest af i foderet.

Hvis du godt kunne tænke dig at læse mere, kan du med fordel tage et kig på Nemfoder.dk, hvor du også vil have rig mulighed for at finde et stort og alsidigt udvalg af kornfrit hundefoder.